Loading...

This was #UniquePinkRibbon

We konden dit jaar opnieuw rekenen op de ongelooflijke inzet van onze collega’s over heel België. We gingen samen de strijd aan om zoveel mogelijk stappen te zetten. Zo gaven we onze eigen gezondheid een boost én staken we alle borstkankerpatiënten een hart onder de riem. Daarnaast kregen ook al onze medewerkers het lintje van ons cadeau: zo maakten we deze Pink Ribbon-maand extra zichtbaar voor anderen én kreeg Pink Ribbon € 5000,- extra in de spaarpot.

Topresultaten dankzij topcollega’s

Tromgeroffel… Dit jaar werd er opnieuw massaal gewandeld en dat resulteerde in maar liefst 12 841 590 stappen die we samen gezet hebben! Dat staat gelijk aan zo’n 9333,4 km. Fantastisch!

En daar hield het niet op. Naast onze deelname aan De Roze Mars, lanceerden we intern elke week een nieuwe challenge waaraan onze medewerkers massaal meededen. Met deze challenges zorgden we ervoor dat de hashtag #UniquePinkRibbon niet onopgemerkt voorbijging op social media:

  • Week 1: “On Wednesdays we wear pink” – of eender welke andere dag van de week. We daagden iedereen uit om in roze outfit naar het werk te komen, en dat mondde uit in een heleboel roze fashion statements!
  • Week 2: Selfie time! We vroegen iedereen een selfie op social media te posten met het roze lintje. Social media werd overspoeld met lintjes!
  • Week 3: Tijd voor nog meer beweging. Naast de uitdaging van De Roze Mars, riepen we iedereen op om een extra sportactiviteit in te plannen. Zo wilden we nogmaals het belang van voldoende beweging in de kijker zetten. Padellen op een roze veldje? Meer ‘Pink Ribbon’ wordt het niet!
  • Week 4: Pink Snack Week. Tijdens de laatste challenge voerde roze voedsel de boventoon. Onze collega’s gingen creatief aan de slag en zorgden voor een ontbijt of lunch dat op en top ‘pink’ was. Om bij te watertanden!

Benieuwd hoe oktober volledig roze kleurde? Herbeleef onze Pink Ribbon-maand in de compilatie hieronder.

Next up: Pink Monday

In 2023 valt Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar, op 16 januari. Maar niet bij Express Medical! Onder het motto ‘Pink is the new blue’ maken wij er zoals vorig jaar een Pink Monday van. Op deze dag brengen we de terugkeer naar de werkvloer, na een lange periode van afwezigheid door ziekte, onder de aandacht. Een kans dus om ook borstkankerpatiënten nog eens een extra hart onder de riem te steken. Benieuwd naar onze acties voor Pink Monday 2023? Stay tuned!