Loading...

Warme waardering van familie, vrienden en collega’s voor zorgpersoneel

De spilfiguren binnen de zorgsector? Dat zijn natuurlijk de straffe zorg- en verpleegkundigen. Maar hoe kijken ze vandaag naar hun job en appreciatie … Express Medical beschouwt het als haar missie om de mensen in het vak door en door te kennen en ze zo een mooie job, in een warme omgeving, met tal van variatie aan te bieden. Dankzij onze bevraging tussen 12 april en 2 mei bij 1153 Belgische zorg- en verpleegkundigen hebben we actuele kennis op zak. We zetten vijf hoopvolle resultaten in de kijker!

#1 Warme waardering van familie en vrienden

Broers en zussen, tantes en nonkels, kameraden en vriendinnen beseffen vandaag dat de job van hun familielid of vriend hét verschil maakt. In ruil daarvoor laten ze geregeld hun appreciatie blijken. En die komt aan! De deelnemende zorg- en verpleegkundigen geven de waardering die ze voelen van hun familie en vrienden een gemiddelde score van bijna 8 op 10.

#2 Zorgcollega’s geven elkaar schouderklopjes

Als zorg- of verpleegkundige werk je niet alleen voor mensen, je werkt ook tussen mensen. Met een team van gedreven collega’s bied je je patiënten de best mogelijke zorgen. Hoe die verbondenheid zich uit? In schouderklopjes onderling! Uit onze bevraging blijkt dat de waardering van de collega’s een gemiddelde score van 7,5 op 10 krijgt.

#3 Meer waardering sinds de coronacrisis

Natuurlijk heeft ook de coronacrisis haar impact op de waardering voor zorgpersoneel. Het waren immers de zorgmedewerkers die in de frontlinie het beste van zichzelf gaven. Gelukkig krijgen onze toppers daarvoor wat terug! Eén derde van de zorg- en verpleegkundigen (34 %) voelt meer waardering van de maatschappij sinds de coronacrisis. Dat gevoel ligt nog een tikkeltje hoger bij jonge medewerkers. Wie jonger is dan 34 geeft vaker aan zich sinds de pandemie meer gewaardeerd te voelen. Een effect dat we enkel kunnen toejuichen!

#4 Projectverpleging klinkt aanlokkelijk

Trap je binnenkort jouw carrière in de zorg af of ben je al verpleegkundige? Je kan ervoor kiezen om aan de slag te gaan in de sector via projectverpleging. Als projectverpleegkundige geniet je van een vast contract en werk je steeds voor een bepaalde periode – vaak zo’n 6 à 9 maanden – voor een bepaalde zorginstelling. 2 op de 5 (41 %) van wie momenteel niet aan de slag is als projectverpleegkundige overweegt dit wel. Dat deze manier van werken bijna de helft van de ondervraagden aanspreekt, is een goed signaal voor de zorgsector, die gekenmerkt wordt door druktepieken. Projectverpleging kan daar namelijk bijzonder goed op inspelen.

#5 Afwisseling is de grote troef

Waarom overwegen de bevraagde zorg- en verpleegkundigen om projectverpleegkundige te worden? Het opdoen van uiteenlopende ervaringen (31 %) vinden ze het aantrekkelijkst aan het statuut, gevolgd door het werken op meerdere diensten of afdelingen (14 %) en het loon (13 %). Van takenpakket, tot werkplek: projectverpleegkundigen genieten keer op keer van afwisseling in de job!

Maak iedere dag het verschil als projectverpleegkundige

Heb jij ook het hart op de juiste plaats? Is een job die overloopt van afwisseling, flexibiliteit en voldoening iets voor jou? Als projectverpleegkundige bij Express Medical krijg je massa’s werkzekerheid en een frisse wind door je zorgloopbaan.