The voice of… Gudrun Baert

- Stafmedewerker aanwerving en selectie bij AZ St-Maarten -

Welke 3 eigenschappen zijn essentieel voor een goede verpleegkundige?

Hoofd, handen, hart.

Hoofd: gedegen theoretische kennis, klinisch redeneervermogen, sterk observatievermogen, op evidentie gebaseerd handelen

Handen: kwaliteitsvolle verpleegtechnische handelingen, goede basiszorg

Hart: collegialiteit, teamwerking, empathie, respect

Hoe haal jij persoonlijk voldoening uit je job bij AZ St-Maarten?

Het ultieme doel is natuurlijk om vanuit het selectietraject tot een goede, kwaliteitsvolle match komen tussen kandidaat en het betrokken team. Ook uit de samenwerking met collega’s haal ik veel energie.

Als je terugblikt op jouw loopbaan bij AZ St-Maarten, wat is dan jouw professionele hoogtepunt?

Ik heb geen echt hoogtepunt maar had doorheen heel mijn carrière veel kleine, toffe ervaringen zoals voorstellen die ik deed en aanvaard werden en goed bleken te werken, mensen kansen geven om zich te bewijzen, …

Geen enkele carrière loopt over rozen. Welke uitdagingen zijn er op jouw pad gekomen?

Het was een uitdaging me te moeten bewijzen als eerste leidinggevende vrouw tussen allemaal mannelijke collega’s. Ook mensen overtuigen om “vastgeroeste ideeën” te durven kritisch evalueren en bijsturen blijft een uitdaging. Tot slot werken we nog elke dag om verpleegkundigen te laten groeien om op professionele manier met artsen mee te denken  over kwaliteitsvolle zorg.

Wat is de belangrijkste les die je wil meegeven aan jonge verpleegkundigen?

Draag professioneel zorg voor jouw patiënten alsof ze jouw vader, moeder, partner, kind zouden zijn.

Hoe maakt Express Medical het verschil bij AZ St-Maarten?

Express Medical biedt ondersteuning bij het oplossen van acute, ad-hoc personeelstekorten en dat door het inzetten van goede uitzendkrachten.

Wat maakt AZ St-Maarten voor jou een top-werkgever?

AZ Sint-Maarten heeft absoluut de ambitie om te groeien en in te spelen op de evoluties in en de uitdagingen van de gezondheidszorg nu en in de toekomst.

Als afsluiter: welk liedje is helemaal op jouw lijf geschreven?

Ik ben niet zoveel bezig met muziek en zou dus niet weten welk liedje me op het lijf geschreven is. Een liedje dat ik wel echt mooi vind, is “Here I am” van Bryan Adams en Hans Zimmer uit de film Spirit.