HAPPY NURSE DAY!!! 

Inmiddels al even achter de rug, maar voor Express Medical te allen tijde top of mind: 12 mei, Dag van de Verpleging! Op deze dag zetten wij elk jaar onze supervrouwen en -mannen in de spotlight. 


Schrijven, schrijven, schrijven.

Dit jaar toonden onze consulenten hun dankbaarheid door postkaarten te schrijven tot ze erbij neervielen. Geen enkel postkaartje was er te veel aan. Hoe kan het ook anders? De Dag van de Verpleging is voor ons het ideale moment om stil te staan bij al het harde werk dat onze trouwe uitzendkrachten dag in dag uit verrichten. Dit overigens vrij van eigen belang. 

Het wordt té weinig gezegd, maar ons hart loopt over van bewondering voor al datgene wat jullie doen.  Jullie maken de wereld een mooiere plaats. Keep up the good work!

Rondetafelgesprek

Ook op directioneel niveau zat Express Medical niet stil. Naar aanleiding van 12 mei werd een rondetafelgesprek georganiseerd rondom het thema ‘ De evolutie in de opleiding Verpleegkunde’. Enkele vooraanstaande sprekers uit de sector deelden hun waardevolle opinie en inzichten. Het volledige verslag wordt gepubliceerd in de juni editie van het magazine Hospitals.be.

Waardering op de werkvloer

Om de inzichten die tijdens dit gesprek aan bod kwamen, kracht bij te zetten, lieten wij tenslotte ook nog een onderzoek uitvoeren door het onderzoeksbureau IVox. Eind april bevroeg het bureau een representatieve steekproef van 200 Belgische verpleegkundigen naar hun welbehagen op de werkvloer. Hier kwamen enkele interessante inzichten aan bod.

Uit het onderzoek blijkt dat onze Belgische verpleegkundigen zich erkend voelen in hun werk én dat maar liefst vier op vijf zich gewaardeerd voelt door patiënten. Ook directies weten hun verplegend personeel te waarderen, maar hier is nog ruimte voor verbetering. 

“Wie de kwaliteit van zorgverlening wil garanderen en waar mogelijk zelfs verbeteren, moet verpleegkundigen de waardering blijven geven die zij verdienen!”, zegt Pascale Vanrillaer van Express Medical.

Het volledige persbericht vind je hier terug.